Ponedeljkov namig za kosilo: Krompirjeva ponev s papriko in tunino

Iz ene ponve; priprava 10 minut, čas praženja 5 minut

Objavljeno
26. september 2013 12.12
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

4 večji kuhani krompirji (v olupku)
1 rdeča, 1 rumena in 1 zelena paprika
1 večja čebula
1 večji paradižnik
2 pločevinki tunine v oljčnem olju
sol, bazilika
2 žlici olja

Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na rezine.
2. Papriko očistimo, narežemo na trakove, čebulo pa na kolobarje.
3. V veliko in malo višjo ponev nalijemo 2 žlici olja, segrejemo in dodamo krompir. Na hitro hrustljavo opečemo.
4. Potresemo s papriko in čebulo, spet malo popečemo in nazadnje vmešamo še narezan paradižnik in razkosano tunino. Pražimo še minuto ali dve.
5. Nazadnje začinimo z baziliko in takoj ponudimo s solato.
Različica: Jed je izjemno okusna, če ji dodamo mocarelo ali drug sir, ki se na krompirju mamljivo stopi.
Koristen nasvet: Jed je pripravljena v nekaj minutah, če le imamo krompir že kuhan. Ne branimo se ga skuhati v oblicah in ohlajenega shraniti v hladilnik, da je takoj na voljo. Ko ga pogrejemo, postane znova prebavljiv in zelo okusen.