Ponedeljkov namig za kosilo: Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Pehtran ni le za potico; priprava 10 minut, čas kuhanja 10- 15 minut

Objavljeno
16. september 2013 11.55
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
žlica masla, 2 žlici oljčnega olja
500 g šampinjonov
sol, poper
3 vejice svežega pehtrana
200 g kozjega sira
50 g parmezana
1 dl mleka, 500 g testenin

Priprava:
1. Pristavimo velik lonec vode za testenine. Šampinjone narežemo na rezine.
2. V veliki ponvi segrejemo maslo in žlico oljčnega olja, dodamo gobe, solimo, popramo in na srednje močnem ognju pražimo nekaj minut, da vsa tekočina izpari. Odstavimo.
3. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
4. V posodico naribamo kozji sir in parmezan, prilijemo mleko ter solimo z dvema ščepcema soli.
5. Sirovo mešanico razredčimo z zajemalko ali dvema vode, v kateri so se ali se še kuhajo testenine, in premešamo. Zlijemo h gobicam.
6. Drobno narežemo pehtran.
7. Testenine odcedimo, jih stresemo v omako, prelijemo z žlico oljčnega olja, odišavimo s pehtranom ter premešamo. Takoj ponudimo s poljubno sezonsko solato.
Za posladek se prileže lubenica.

Koristen nasvet:
Pehtranovi listi vsebujejo veliko joda, mineralov ter vitaminov A in C.