Pofalača
  
kvašeno testo
 50 dag moke (pol ostre, pol mehke)
3 dag kvasa
1 dag soli
žlica sladkorja
1–2 jajci
4 dag surovega masla
2,5 dl mleka
 nadev
 pečena umešana jajca
ocvirki (po izbiri)
narezan drobnjak (po izbiri)
  
Priprava
  Iz sestavin zgnetemo srednje mehko testo, nato naj vzhaja.
Vzhajano testo okroglo razvaljamo do debeline približno 1,5 do 2 cm in ga položimo v pomaščen okrogel lončen ali kovinski pekač. Rob testa nekoliko zavihamo navzgor.
Vso površino obložimo z ocvirki in pečenimi umešanimi jajci ter potresemo z drobnjakom.
Pofalačo pečemo v pečici na temperaturi 200°C do zlatorjave barve.     
	
            
                        
    
    
 
				 
						   
					 
        
          
          
                        













 
									
																										
								
												
	
								 
									
																										
								
												
	
								 
									
																										
								
												
	
								