Ponedeljkov recept: pofalača

Ena od mnogih slovenskih pogač.

Objavljeno
21. maj 2012 12.18
Dvor Jezeršek, Odprta kuhinja
Dvor Jezeršek, Odprta kuhinja
Pofalača


kvašeno testo

50 dag moke (pol ostre, pol mehke)

3 dag kvasa

1 dag soli

žlica sladkorja

1–2 jajci

4 dag surovega masla

2,5 dl mleka

nadev

pečena umešana jajca

ocvirki (po izbiri)

narezan drobnjak (po izbiri)



Priprava

Iz sestavin zgnetemo srednje mehko testo, nato naj vzhaja.

Vzhajano testo okroglo razvaljamo do debeline približno 1,5 do 2 cm in ga položimo v pomaščen okrogel lončen ali kovinski pekač. Rob testa nekoliko zavihamo navzgor.

Vso površino obložimo z ocvirki in pečenimi umešanimi jajci ter potresemo z drobnjakom.

Pofalačo pečemo v pečici na temperaturi 200°C do zlatorjave barve.