Poslušajmo šepet telesa

Prehrambne navade Marjana Koreza se zdijo kot utopični film: več kot desetletje je izključno vegansko in organsko hrano - posluša šepet telesa.

Objavljeno
02. november 2009 18.48
Jedilnik Marjana Koreza
Jedilnik Marjana Koreza
Sejtan z majonezo (fotografija)

Sestavine za 2 osebi:

  • 20 dag popečenega in začinjenega sejtana
  • majoneza
  • 1,5 jušne žlice limonovega soka ali jabolčnega kisa
  • 1 čajna žlička gorčice s figami
  • ½ čajne žličke soli
  • 3 jušne žlice sojine smetane
  • 1,5 dl olja (oljčnega, sončničnega ... )
  • ½ čajne žlička kurkume
  • kapre


Priprava:
1.Majoneza: Vse sestavine razen oljčnega olja in kaper damo v posodo in mešamo z mešalnikom pri največji hitrosti. Olje dolivamo po kapljicah ali v zelo tankem curku in mešamo, dokler se majoneza ne strdi.
2.Kapre na drobno sesekljamo ter primešamo strjeni majonezi. Sejtan na drobno in tanko narežemo.
3.V stekleno posodo razporedimo po plasteh majonezo in sejtan, na vrhu mora biti majoneza.


Kostanjeve palačinke


Sestavine za 2 osebi:

  • 100 g kostanjeve mešanice za palačinke (kostanjeva moka, ajdova moka, tigrovi oreščki, pecilni prašek iz vinskega kamna, morska sol)
  • 150 ml vode, ovsenega ali riževega mleka
  • sezamovo olje
  • biomarmelada brez sladkorja


Priprava:
1.Mešanico za kostanjeve palačinke prelijemo s tekočino, zmešamo in pustimo stati za 20 minut. Počasi pečemo pri 80-100 °C. Palačinke naj bodo majhne (štiri na eni ponvi). Namažemo z marmelado.