Ponedeljkov pekoči recept

Hitro, igrivo, pikantno, to so naša izhodišča pri tokratnem naboru receptov. Za začetek namaz iz paradižnika in paprike.

Objavljeno
23. september 2012 22.29
Posodobljeno
24. september 2012 12.00
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Sestavine

20 dag posušenega paradižnika v olju

10 dag sladke paprike v prahu

2 ščepa ostre paprike v prahu

6 strokov česna

žlica koriandrovih semen

žlička semen kumine

4 žlice oljčnega olja

2 žlici vode

½ žličke grobe morske soli

 

Priprava

Najprej pripravimo začimbno pasto. V mlinčku zmeljemo semena koriandra in kumine skupaj s stroki česna, sladko papriko in soljo. Če mlinčka nimamo, lahko sestavine stremo v terilniku, vendar v tem primeru uporabimo že zmleto kumino in koriander, ker ju ne moremo streti povsem v prah.

Paradižnik odcedimo, nato ga skupaj s pasto, ostro papriko, oljčnim oljem ter vodo zmeljemo v gost namaz.

Namaz lahko uporabimo samostojno, na kruhu, prav tako je odličen kot začimbni dodatek enolončnicam.