Potrebujemo:
- 60 dag rdečega zelja,
- manjšo čebulo,
- čili v prahu,
- 4 žlice kisa,
- 2 dcl kisle smetane,
- 2 jabolki,
- rdečo pomarančo,
- 4 žlice orehovih jedrc,
- sol in poper.
Priprava:
Zelje očistimo in narežemo na tanke rezance ali naribamo. čebulo olupimo in drobno nasekljamo, damo jo v skodelico in ji dodamo še za noževo konico čilija, kis, kislo smetano, sol, poper. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo zelje. Za nekaj časa postavimo v hladilnik. Jabolki narežemo na zelo tanke krhlje, pomaranči olupimo, belo kožico odstranimo in pomarančo razdelimo na krhlje. Na krožnik damo narejeno zelje ter potresemo s krhlji jabolk in pomaranč. Po vrhu potresemo z grobo
nasekljanimi orehi.
Recept je pripravilo osebje kulinarične hiše Catering Vivo s Fužinskega gradu, z direktorico Jernejo Kamnikar.