Rdeče zelje s pomarančami, jabolki in orehovimi jedrci

Osvežilna solata je lahko tudi samostojen obrok, ki nam še kako prija v vročih dneh! Če pa uporabimo še malo domišlije, pa lahko nastane spodaj spisan recept! Dober tek!

Objavljeno
02. junij 2009 14.48
Posodobljeno
04. junij 2009 10.00
Ona
Ona
Rdeče zelje s pomarančami, jabolki in orehovimi jedrci

 

Potrebujemo:

 

  • 60 dag rdečega zelja,
  • manjšo čebulo,
  • čili v prahu,
  • 4 žlice kisa,
  • 2 dcl kisle smetane,
  • 2 jabolki,
  • rdečo pomarančo,
  • 4 žlice orehovih jedrc,
  • sol in poper.


Priprava:

 

Zelje očistimo in narežemo na tanke rezance ali naribamo. čebulo olupimo in drobno nasekljamo, damo jo v skodelico in ji dodamo še za noževo konico čilija, kis, kislo smetano, sol, poper. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo zelje. Za nekaj časa postavimo v hladilnik. Jabolki narežemo na zelo tanke krhlje, pomaranči olupimo, belo kožico odstranimo in pomarančo razdelimo na krhlje. Na krožnik damo narejeno zelje ter potresemo s krhlji jabolk in pomaranč. Po vrhu potresemo z grobo
nasekljanimi orehi.

Recept je pripravilo osebje kulinarične hiše Catering Vivo s Fužinskega gradu, z direktorico Jernejo Kamnikar.