Recept za ljubitelje domačih specialitet: kranjska pogača

Mesna klobasa je stoletja prisotna v naših jedilnikih - tokrat jo predstavljamo na pogači.


Objavljeno
16. avgust 2011 14.58
Posodobljeno
17. avgust 2011 09.00
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Sestavine:

• 0,75 - 1 kg mešane (zmesne) moke
• 2 dag kvasa
• 1 žlička sladkorja
• ½ l vode
• ½ l mleka
• 1 žlica olja
• 1 žlica soli
• Jajce
• Kranjska klobasa

Priprava

1. Najprej pripravimo kvasec iz kvasa, žličke sladkorja in malo mleka. Kvasec naj vshaja.
2. Iz kvasca in ostalih sestavin zamesimo testo.
3. V pekaču testo za prst debelo razvlečemo z rokami v okroglo ali pravokotno obliko in z nožem na več mestih zarežemo, da enakomerno vzhaja.
4. Vzhajano testo namažemo z jajcem.
5. Kranjsko klobaso narežemo na kolobarje in razporedimo po pogači.
6. Pogačo pečemo v pečici 30-45 min pri 200° C.