Rižota s paprikašem

Petkovo kosilo vam ponuja še eno od varjant, kako narediti rižoto. Za predjed pa tofujev namaz, ki je lahko postrežen kot namaz na kruhu ali pa kot omaka k rižu ali testeninam. Dober tek!

Objavljeno
17. julij 2009 17.19
Jedilnik Nade Paulin
Jedilnik Nade Paulin
Tofujev namaz

Sestavine:

  • 250 g navadnega tofuja
  • 1 dl olja
  • strok ali dva česna
  • sol
  • začimbe po želji (peteršilj, bazilika, origano, drobnjak, kar koli vam je všeč)
  • 4 ali 5 žlic skute
  • limonov sok

Priprava:

1 Tofu damo v mešalnik, dodajamo olje in sol ter mešamo.
2 Postopoma dodajamo sesekljan česen, dišavnice, ki smo jih izbrali, in skuto. Na koncu dodamo še limonov sok in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Postrežemo lahko kot namaz na kruhu ali kot omako za riž ali testenine.

Rižota s paprikašem


Sestavine:

  • 320 g riža
  • 1 l vode
  • sol
  • 5 paprik
  • pest pinjol
  • pest rozin
  • 2 čebuli


Priprava:
1 Zavremo vodo, solimo in zakuhamo riž. Ko je kuhan, ga zabelimo z maslom ali oljčnim oljem, potresemo s peteršiljem in po želji dodamo parmezan.
2 Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo. Ko postane mehka, dodamo na trakove narezane paprike. Lepo je, če so paprike različnih barv, lahko pa uporabimo tudi samo rumene ali rdeče. Pustimo, da se dušijo in, če je potrebno, dolivamo vodo. Solimo. Ko so mehke, dodamo pinijole in rozine ter pustimo, da se rozine zmehčajo, nato postrežemo z rižem.


Iz priloge Odprta kuhinja!