Rižota z algami

Zakonca Klanšček kar nekaj zelenjave pridelata sama, sicer pa kupujeta ekološko hrano, pridelano brez umetnih gnojil, pesticidov, škropil, brez dodanih konzervansov, barvil itd. Nikakor ne razumeta, zakaj je ekološka hrana dražja...

Objavljeno
06. oktober 2009 13.34
Jedilnik Helene in Draga
Jedilnik Helene in Draga
Rižota z algami


Sestavine:

  • 2 skodelici rjavega nebrušenega riža
  • 2 žlici morskih alg arame
  • 1 čebula
  • 2 velika zelo zrela paradižnika
  • 1 srednje velika paprika
  • 1 korenček
  • 2 žlici narezanih zelenih bučk
  • 2 žlici narezane cvetače
  • 1 žlička omake tamari ali ščep soli
  • 1 žlica ekstra deviškega olja


Priprava:

1 Riž čez noč namočimo in skuhamo.
2 Alge arame namakamo eno uro, nato vodo odlijmo in jih na vodi dušimo približno 15 minut.
3 Dodamo čebulo in čez pet minut še narezano korenje, paradižnik, papriko, bučko in cvetačo.
4 Na koncu, ko je že kuhano, dodamo še omako tamari ali sol in olje.


Solata iz bučk in kumar s kozjim jogurtom


Sestavine:

  • 2 kumari
  • 2 mladi bučki
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • začimbe: koper, drobnjak, poper (po okusu)
  • sok 1 limone
  • 1 žlička omake tamari
  • 2 dl kozjega jogurta iz svežega mleka


Priprava:
1 Kumare naribamo in malo posolimo, da oddajo vodo. Odcedimo.
2 Nato naribamo še bučke. Dodamo drobno narezano čebulo, česen, začimbe, limonov sok, omako tamari in kozji jogurt.

Iz priloge opdrta kuhinja!