Sestavine:
- 2 skodelici rjavega nebrušenega riža
- 2 žlici morskih alg arame
- 1 čebula
- 2 velika zelo zrela paradižnika
- 1 srednje velika paprika
- 1 korenček
- 2 žlici narezanih zelenih bučk
- 2 žlici narezane cvetače
- 1 žlička omake tamari ali ščep soli
- 1 žlica ekstra deviškega olja
Priprava:
1 Riž čez noč namočimo in skuhamo.
2 Alge arame namakamo eno uro, nato vodo odlijmo in jih na vodi dušimo približno 15 minut.
3 Dodamo čebulo in čez pet minut še narezano korenje, paradižnik, papriko, bučko in cvetačo.
4 Na koncu, ko je že kuhano, dodamo še omako tamari ali sol in olje.
Solata iz bučk in kumar s kozjim jogurtom
Sestavine:
- 2 kumari
- 2 mladi bučki
- 1 čebula
- 1 strok česna
- začimbe: koper, drobnjak, poper (po okusu)
- sok 1 limone
- 1 žlička omake tamari
- 2 dl kozjega jogurta iz svežega mleka
Priprava:
1 Kumare naribamo in malo posolimo, da oddajo vodo. Odcedimo.
2 Nato naribamo še bučke. Dodamo drobno narezano čebulo, česen, začimbe, limonov sok, omako tamari in kozji jogurt.
Iz priloge opdrta kuhinja!