Sadna skuta z jogurtom

S trgovskih polic vabijo številni okusi jogurtov, ki se razlikujejo po vsebnosti maščob, dodatku različnih probiotičnih bakterij, koristnih vlaknin in tako naprej. V poletnih dneh si ga zato le večkrat privoščimo.

Objavljeno
22. junij 2009 16.24
Posodobljeno
23. junij 2009 12.15
Mo. K.
Mo. K.
Sadna skuta z jogurtom

Sestavine:

  • 200 g skute
  • 250 g jogurta
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • sladkor in cimet po okusu
  • 2 dl sladke smetane
  • 200 g svežega sadja (gozdnih jagod, jagod, borovnic, višenj, malin, breskev,..)


1 Sladko smetano stepemo. Sadje po potrebi narežemo.
2 Posebej v skledi zmešamo skuto, jogurt, sladkor, vaniljev sladkor in cimet. V zmes previdno vmešamo stepeno smetano in sadje.
3 Naložimo v steklene kozarce, poljubno okrasimo in ponudimo.

 

Še nasvet: Sadno skuto lahko uporabimo tudi kot nadev za torto. Pri tem uporabimo obod modela za torto, da torta med hlajenjem ohrani obliko. Po nekaj urah obod odstranimo in torto okrasimo.