Še juha iz hokaido buč

Uživata letnemu času prilagojeno hrano, poleti je pretežno sveža, pozimi pa tudi kuhana. Znata poskrbeti, da je jed okusna in tudi zanimiva na pogled, saj oba dobro vesta, da jemo z vsemi čuti.

Objavljeno
01. oktober 2009 22.17
Jedilnik Helene in Draga
Jedilnik Helene in Draga
Juha iz buč hokaido


Sestavine:

  • 1 srednje velika buča hokaido
  • 1 rdeč korenček
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • ščep neprečiščene in jodirane morske soli
  • začimbe (kari, kurkuma, peteršilj, šetraj, koper, drobnjak)
  • 2 žlici sončničnega semena
  • sojina ali kozja smetana


Priprava:
1 Bučo narežemo na kose, ravno tako korenje, čebulo, česen, prilijemo vodo in kuhamo, da se sestavine zmehčajo.
2 Nato s paličnim mešalnikom zelenjavo zmeljemo, dodamo začimbe in po okusu dodamo žlico smetane.


Kvinoja s tofujem in brokolijem


Sestavine:

  • 2 skodelici kvinoje
  • ščep soli
  • ekstra deviško olje
  • omaka tamari
  • 3 žlice gorčice
  • začimbe po okusu (poper, čili, majaron, šetraj, kari)
  • 1 tofu
  • 2 skodelici brokolija
  • sezam


Priprava:
1 Kvinojo skuhamo v štirih skodelicah vode. Ko je kuhana, jo pokapamo z oljem in omako tamari.
2 Tofu narežemo na rezine, debele pol centimetra, jih premažemo z gorčico, dodamo začimbe po okusu, spečemo in na koncu prelijemo z obeh strani z omako tamari.
3 Brokoli operemo in skuhamo na pari, na koncu polijemo z mešanico tamarija in olja ter posujemo s sezamom, ki smo ga prej popražili v ponvi (brez maščobe).

Iz priloge odprta kuhinja!