Sestavine:
- 1 srednje velika buča hokaido
- 1 rdeč korenček
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- ščep neprečiščene in jodirane morske soli
- začimbe (kari, kurkuma, peteršilj, šetraj, koper, drobnjak)
- 2 žlici sončničnega semena
- sojina ali kozja smetana
Priprava:
1 Bučo narežemo na kose, ravno tako korenje, čebulo, česen, prilijemo vodo in kuhamo, da se sestavine zmehčajo.
2 Nato s paličnim mešalnikom zelenjavo zmeljemo, dodamo začimbe in po okusu dodamo žlico smetane.
Kvinoja s tofujem in brokolijem
Sestavine:
- 2 skodelici kvinoje
- ščep soli
- ekstra deviško olje
- omaka tamari
- 3 žlice gorčice
- začimbe po okusu (poper, čili, majaron, šetraj, kari)
- 1 tofu
- 2 skodelici brokolija
- sezam
Priprava:
1 Kvinojo skuhamo v štirih skodelicah vode. Ko je kuhana, jo pokapamo z oljem in omako tamari.
2 Tofu narežemo na rezine, debele pol centimetra, jih premažemo z gorčico, dodamo začimbe po okusu, spečemo in na koncu prelijemo z obeh strani z omako tamari.
3 Brokoli operemo in skuhamo na pari, na koncu polijemo z mešanico tamarija in olja ter posujemo s sezamom, ki smo ga prej popražili v ponvi (brez maščobe).
Iz priloge odprta kuhinja!