Sejtan namesto mesa

Glavna Marjanova motivacija so bili odnosi. Prepričan je namreč, da je kakovost odnosov, ki jih je posameznik sposoben ustvarjati, odvisna od odnosa do svojega telesa.

Objavljeno
03. november 2009 09.50
Jedilnik Marjana Koreza
Jedilnik Marjana Koreza
Testenine z brokolijem

Sestavine za 4 osebe:

  • 32 dag testenin - polintegralne biopšenične spirale
  • morska sol
  • alga kombu
  • 1 večja glava brokolija
  • 1 česen
  • oljčno olje
  • neaktivni kvas za posip


Priprava:
1.Testenine z algo kombu stresemo v osoljeno vrelo vodo in skuhamo.
2.Brokoli operemo. Odrežemo mu pecelj in ga olupimo toliko, da ostane samo notranji mehki del peclja. Cvet brokolija razlomimo na manjše cvetke. Vse skupaj skuhamo na sopari ali v zelo malo vode.
3.Česen olupimo, nasekljamo in prepražimo, dodamo skuhan brokoli in odcejene testenine. Začinimo z omako šoju ter pražimo še 1-2 minuti.
4.Na krožniku potresemo s kvasom za posip.

Sejtan s kuzujem in tamarijem

Sestavine za 5 oseb:

  • ½ kg sejtana
  • oljčno olje
  • 3 dl vode
  • 2 dag kuzuja
  • 2 jušni žlici tamarija - bio sojina omaka
  • 1 jušna žlica tartena s peteršiljem


Priprava:
1.Sejtan narežemo na lističe in v ponvi prepražimo na olju. Vodo zmešamo s kuzujem, tamarijem in tartenom. Kuzu naj bo popolnoma raztopljen.
2.Tekočo mešanico prilijemo sejtanu in počakamo, da zavre. Takoj ko tekočina dobi steklen videz, jo odstavimo.

Iz priloge Odprta kuhinja!