Sestavine za 4 osebe:
- 32 dag testenin - polintegralne biopšenične spirale
- morska sol
- alga kombu
- 1 večja glava brokolija
- 1 česen
- oljčno olje
- neaktivni kvas za posip
Priprava:
1.Testenine z algo kombu stresemo v osoljeno vrelo vodo in skuhamo.
2.Brokoli operemo. Odrežemo mu pecelj in ga olupimo toliko, da ostane samo notranji mehki del peclja. Cvet brokolija razlomimo na manjše cvetke. Vse skupaj skuhamo na sopari ali v zelo malo vode.
3.Česen olupimo, nasekljamo in prepražimo, dodamo skuhan brokoli in odcejene testenine. Začinimo z omako šoju ter pražimo še 1-2 minuti.
4.Na krožniku potresemo s kvasom za posip.
Sejtan s kuzujem in tamarijem
Sestavine za 5 oseb:
- ½ kg sejtana
- oljčno olje
- 3 dl vode
- 2 dag kuzuja
- 2 jušni žlici tamarija - bio sojina omaka
- 1 jušna žlica tartena s peteršiljem
Priprava:
1.Sejtan narežemo na lističe in v ponvi prepražimo na olju. Vodo zmešamo s kuzujem, tamarijem in tartenom. Kuzu naj bo popolnoma raztopljen.
2.Tekočo mešanico prilijemo sejtanu in počakamo, da zavre. Takoj ko tekočina dobi steklen videz, jo odstavimo.
Iz priloge Odprta kuhinja!