Pol ure lahke priprave, za 4 osebe
600 g bezgovih jagod
150 g sladkorja
1/2 žličke cimeta v prahu
sredica 1/2 vaniljevega stroka
1/2 žličke naribane limonine lupine
100 ml suhega rdečega vina
150 g sliv
2 do 3 žličke jedilnega škroba
Priprava
Bezgove jagode operite, osušite in previdno potrgajte s pecljev, nato jih skupaj s sladkorjem, začimbami, naribano limonino lupino in rdečim vinom dajte v lonec ter počakajte, da mešanica zavre.
Slive operite, razpolovite, odstranite koščice, jih drobno nasekljajte in primešajte bezgu. Vse skupaj pustite vreti približno deset minut na srednje močnem ognju, nato dodajte jedilni škrob, zmešan z malo hladne vode, da se mešanica zgosti.
Kompot odstavite, ga prelijte v posodo in počakajte, da se ohladi.