Sobotni bezgov recept

Kuhane ali pečene jagode, ki nastanejo za bezgovimi cvetovi, so imenitna poletna popestritev jedilnika.

Objavljeno
27. avgust 2012 17.41
Guliver/Stockfood
Guliver/Stockfood
Bezgov kompot

Pol ure lahke priprave, za 4 osebe

600 g bezgovih jagod

150 g sladkorja

1/2 žličke cimeta v prahu

sredica 1/2 vaniljevega stroka

1/2 žličke naribane limonine lupine

100 ml suhega rdečega vina

150 g sliv

2 do 3 žličke jedilnega škroba

 

Priprava

Bezgove jagode operite, osušite in previdno potrgajte s pecljev, nato jih skupaj s sladkorjem, začimbami, naribano limonino lupino in rdečim vinom dajte v lonec ter počakajte, da mešanica zavre.

Slive operite, razpolovite, odstranite koščice, jih drobno nasekljajte in primešajte bezgu. Vse skupaj pustite vreti približno deset minut na srednje močnem ognju, nato dodajte jedilni škrob, zmešan z malo hladne vode, da se mešanica zgosti.

Kompot odstavite, ga prelijte v posodo in počakajte, da se ohladi.