250 g rdeče pese
5 jajc, 250 g sladkorja
75 g navadne moke, žlička pecilnega praška
3 žlice škroba, 250 g mletih mandljev
maslo za pekač, žlica krušnih drobtin
krema
400 g sirčka Philadelphia, 80 g sladkorja v prahu,
1/2 žličke vaniljeve esence, posušene rezine rdeče pese
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Rdečo peso operite, olupite in fino nastrgajte.
Rumenjake s sladkorjem penasto umešajte, dodajte mešanico moke, škroba in pecilnega praška, nato nastrgano rdečo peso in mlete mandlje ter dobro zmešajte. Nazadnje narahlo vmešajte še sneg iz beljakov.
Model s snemljivim obodom namažite z maslom, dno posujte s krušnimi drobtinami, nato vlijte vanj testo, ga poravnajte in pecite približno eno uro na najnižji rešetki. Z zobotrebcem preverite, ali je dovolj pečeno. Po potrebi pokrijte z aluminijevo folijo, da se skorja preveč ne zapeče.
Ko je kolač gotov, po nekaj minutah odstranite obod in nato še dno pekača ter počakajte, da se ohladi.
Philadelphio, sladkor v prahu in vanilijo zmešajte do gladkega in s kremo premažite kolač.
Preden postrežete, ga lahko okrasite s čipsom iz rdeče pese. Tega pripravite tako, da tenke kolobarčke pese položite na peki papir in v pečici, ogreti na 80 stopinj, sušite uro do dve, odvisno od debeline.