16 srednje velikih krompirjev, sol
fižolov nadev:
majhna pločevinka belega fižola
2 žlici paradižnikove mezge
3 žlice kečapa, žlica oljčnega olja
večji ščepec čilija v prahu
4 žlice naribanega ementalca
brokolijev nadev:
4 večji brokolijevi cvetovi
sol, bel poper, 100 ml kisle smetane
50 g camemberta ali brieja
mehiški nadev:
majhna pločevinka koruze
rdeča paprika, majhna mlada čebula
2-3 žlice belega balzamičnega kisa
žlica oljčnega olja, kajenski poper
nadev iz koruze in sira:
majhna pločevinka koruze
4 žlice kisle smetane
80 g naribanega sira
2 žlici drobtin
Priprava:
Dobro operemo krompirje in na eni strani do polovice v vsakega zarežemo križ. Nekoliko začinimo s soljo in zavijemo v aluminijevo folijo. Tako zavite položimo na pekač in 30 - 40 minut pečemo v pečici, ki smo jo prej segreli na 200 stopinj.
Fižol odcedimo. V majhni ponvi segrejemo olje, dodamo fižol in na majhnem ognju počasi segrevamo. Paradižnikovo mezgo zmešamo s 3-4 žlicami vode in kečapom. Dodamo fižolu, dobro pregrejemo in začinimo s čilijem. S fižolovim nadevom napolnimo štiri krompirje.
Za brokolijev nadev brokolijeve cvetove 6-8 minut blanširamo v vreli osoljeni vodi, osvežimo v ledeno mrzli vodi in dobro odcedimo. Sir narežemo na drobne kockice in ga pretlačimo skupaj s kislo smetano. Začinimo s soljo in poprom.
Na vsak krompir položimo po en brokolijev cvet in na vsako dodamo žlico mešanico sira in kisle smetane. Postrežemo vroče.
Za mehiški nadev dobro odcedimo koruzo. Operemo, očistimo, prepolovimo papriko in ji odstranimo seme, odstranimo bela notranja rebra in jo fino sesekljamo. Očistimo in drobno sesekljamo mlado čebulo. Vse sestavine zmešamo in zabelimo z oljem ter dodamo kis. Začinimo s poprom. S tem nadevom napolnimo štiri krompirje in postrežemo vroče.
Za nadev iz koruze in sira dobro odcedimo koruzo in jo stresemo v skledo. Dodamo ostale sestavine in pretlačimo. Z nadevom napolnimo štiri krompirje in jih pet minut pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj na zgornji mreži, da nadev porjavi.