Sobotni kruhov recept

Filane telečje prsi.

Objavljeno
12. september 2012 12.08
Ljubljana 04.09.2012 - Jedi s kruhom.foto:Blaz Samec/DELO
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Sestavine

1 kg telečjih prsi

1/4 štruce belega kruha

zvrhana žlica pražene čebule

2 stroka česna

sesekljan drobnjak

1 dl sladke smetane

3 jajca

ščepec soli

 

Priprava

Telečje prsi izkoščičimo, po sredini naredimo v meso žep.

Kruh narežemo na kocke, dodamo jajca, stepeno sladko smetano, praženo čebulo, sesekljan česen, drobnjak in sol po potrebi.

Nadev damo v prsi, žep zašijemo ali zašpilimo.

Na pekač damo svinjsko mast, naložimo prsi in pečemo približno 3 ure pri 180 stopinjah. Vmes večkrat prelijemo s tekočino, ki se nabere v pekaču.