Sobotni pekoči recept

Kombinacija, ki ima privržene oboževalce: čokolada, sladka smetana in pekoči čiliji.

Objavljeno
24. september 2012 01.10
Guliver/Stockfood
Guliver/Stockfood

Čokoladni kolački s čilijem

Za 12 kolačkov in 45 minut dela

 

kolački

 

200 g moke

25 g grenkega kakava

žlica pecilnega praška

1/2 žličke zmetega čilija

110 g sladkorja

2 jajci

1 dl sončničnega olja

2,25 dl mleka

85 g drobno narezane temne čokolade z okusom čilija


preliv

 

110 g masla

200 g sladkorja v prahu

55 g grenkega kakava

1–2 žlici sladke smetane

 

okras

 

12 majhnih čilijev

 

 

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj. Papirnate modelčke za mafine položite v ustrezen pekač z vdolbinami.

Presejte moko, kakav, pecilni prašek in čili v veliko skledo. Dodajte še sladkor.

Zmešajte jajci z oljem, nato prilijte mleko, vse skupaj pa zlijte na suhe sestavine in zmešajte. Zmes bo imela grudice. Narahlo vmešajte še čokolado.

 

Zmes z žlico nadevajte v papirnate modelčke in pecite 20 minut, dokler kolački ne vzhajajo. Pet minut jih hladite v pekaču, potem na rešetki, dokler niso popolnoma hladni.

 

Za preliv maslo umešajte in dodajte sladkor v prahu, da nastane gladka zmes. Dodajte še kakav in dobro stepite, nato dodajte smetano – toliko, da bo krema mazava.

 

Z njo namažite kolačke in na vsakega položite še majhen čili za okras.