Sobotni zeliščni recept

Oslič z zeliščno smetano. Glavna jed, ki ji posebno noto dajo zelišča v skorjici.

Objavljeno
26. junij 2012 14.37
lvi*oslic
Mirjam Grilc, Odprta kuhinja
Mirjam Grilc, Odprta kuhinja
Sestavine

2 srednje velika fileja osliča

1 rdeča čebula

2 žlici kisle smetane

parmezan

sol, oljčno olje

2 žlici nasekljanih zelišč (rman, trpotec, list slezenovca, melisa, meta, list komarčka)

 

Priprava

Fileje posolimo in damo v namaščen pekač.

Čebulo nasekljamo in posteklenimo na oljčnem olju.

V posodici zmešamo kislo smetano in zelišča ter s tem namažemo zgornjo stran osliča, po vrhu pa potresemo še čebulo.

Na 200 stopinjah pečemo okoli 40 minut; toliko, da se jed lepo zapeče.