Sočni kruhki

Sem in tja si je sočne kruhke vredno pripraviti čisto po svojem okusu. Rezine z olivno kremo so ena takih dobrih varjant. Le poglejte kako se pripravijo in uživajte v okusu!

Objavljeno
07. julij 2009 13.09
Alenka Sluga
Alenka Sluga
Rezine z olivno kremo

Potrebujemo (za 10 sendvičev):

  • 200 g oliv brez pečk (zelene, črne ali oboje, vendar jih ne mešajmo),
  • 100 ml hladno stisnjenega olivnega olja,
  • 2 stroka česna,
  • 2 fileja sardin,
  • 2 kapri,
  • sol, poper,
  • limonin sok,
  • malo svežega rožmarina in timijana,
  • francoski kruh ali bolje - kruh z olivami.


Priprava:

Tretjino oliv zmešamo s stisnjenim česnom, fileji sardine in nasekljanimi kaprami brez vejic. Zmeljemo s paličnim mešalnikom. Druge olive na drobno nasekljamo in jih damo med zdrobljeno kremo, dobro premešamo, stisnemo vanjo limonin sok in primešamo. Solimo in popramo in nazadnje dodamo še nasekljani rožmarin in timijan. Ponudimo z rezinami opečenega (po želji svežega) kruha.