Sestavine:
- 64 dag svinjske ribice
- 125 g suhih sliv brez koščic
- sončnično olje
- 2 dl rdečega vina
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
Priprava:
1.Svinjsko ribico nadevamo s suhimi slivami, jo solimo in popramo ter opečemo na olju. Nato jo zavijemo v namaščeno aluminijasto folijo in jo pečemo 15 minut na 180 °C.
2.Ko je pečena, jo odvijemo, zalijemo z rdečim vinom, sladko smetano in v omako vložimo preostale slive. Nekaj minut še podušimo, nato pa meso narežemo na medaljone.
3.Omako pretlačimo skupaj s slivami. Dekorativno naložimo na krožnik in polijemo z omako.
Špinačna rolada
Sestavine:
Biskvit:
- 4 jajca
- 8 dag moke
- noževa konica pecilnega praška
- 10 dag špinače
- sol, muškatni orešček, poper
Nadev:
- 2 dag masla
- 2 dag moke
- 1,5 dl mleka
- 2 žlici kisle smetane
- 3 žlice sesekljane šunke
- 3 žlice sesekljanih jurčkov ali šampinjonov (prepraženih na žlici olja)
- malo naribanega sira
- muškatni orešček, sol
Priprava:
1.Cela jajca stepamo, da se spenijo in narastejo. S kuhalnico narahlo primešamo presejano moko s pecilnim praškom ter sesekljano blanširano špinačo in začinimo. Narahlo zmešamo in prelijemo na pekač. Pečemo v pečici na 180 °C približno 12 minut. Pečeni ruladi odstranimo papir za pečenje in jo zavijemo v vlažno krpo.
2.Med tem naredimo bešamel iz masla, moke in mleka. Ohladimo. Ohlajenemu dodamo kislo smetano, šunko, prepražene jurčke, sir, muškatni orešček, sol. Rahlo premešamo.
3.Odvijemo rulado in jo premažemo z nadevom ter spet zvijemo. Dobro jo ohladimo. Narežemo na centimeter debele rezine, okrasimo in ponudimo.
Solata za razvajanje
Sestavine:
- 14 dag češnjevega paradižnika
- 5 dag rukole
- 7 dag zelene solate
- 10 dag popečene bučke
- 8 dag mladega ovčjega sira
- sol
- balzamični kis
- oljčno olje
Priprava:
1.Dobro oprani zeleni solati dodamo oprano rukolo, prepolovljen paradižnik ter na široke rezance narezane bučke, ki smo jih prej popekli, sol, balzamični kis, oljčno olje. Na rahlo premešamo, vstavimo na kocke narezan mladi ovčji sir in ponudimo.