Solata za razvajanje

Danes nam je rok pripravil svinjsko ribico s suhimi slivami v omaki in solato za razvajanje. Ves obrok pa je pravi balzam za vsa naša čutila. Privoščite si ga in razvajajte tudi sebe! Pa dober tek!

Objavljeno
22. september 2009 17.37
Jedilnik Roka Pervinška
Jedilnik Roka Pervinška
Svinjska ribica s suhimi slivami v omaki


Sestavine:

  • 64 dag svinjske ribice
  • 125 g suhih sliv brez koščic
  • sončnično olje
  • 2 dl rdečega vina
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper


Priprava:
1.Svinjsko ribico nadevamo s suhimi slivami, jo solimo in popramo ter opečemo na olju. Nato jo zavijemo v namaščeno aluminijasto folijo in jo pečemo 15 minut na 180 °C.
2.Ko je pečena, jo odvijemo, zalijemo z rdečim vinom, sladko smetano in v omako vložimo preostale slive. Nekaj minut še podušimo, nato pa meso narežemo na medaljone.
3.Omako pretlačimo skupaj s slivami. Dekorativno naložimo na krožnik in polijemo z omako.


Špinačna rolada

Sestavine:
Biskvit:

  • 4 jajca
  • 8 dag moke
  • noževa konica pecilnega praška
  • 10 dag špinače
  • sol, muškatni orešček, poper

Nadev:

  • 2 dag masla
  • 2 dag moke
  • 1,5 dl mleka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 3 žlice sesekljane šunke
  • 3 žlice sesekljanih jurčkov ali šampinjonov (prepraženih na žlici olja)
  • malo naribanega sira
  • muškatni orešček, sol


Priprava:
1.Cela jajca stepamo, da se spenijo in narastejo. S kuhalnico narahlo primešamo presejano moko s pecilnim praškom ter sesekljano blanširano špinačo in začinimo. Narahlo zmešamo in prelijemo na pekač. Pečemo v pečici na 180 °C približno 12 minut. Pečeni ruladi odstranimo papir za pečenje in jo zavijemo v vlažno krpo.
2.Med tem naredimo bešamel iz masla, moke in mleka. Ohladimo. Ohlajenemu dodamo kislo smetano, šunko, prepražene jurčke, sir, muškatni orešček, sol. Rahlo premešamo.
3.Odvijemo rulado in jo premažemo z nadevom ter spet zvijemo. Dobro jo ohladimo. Narežemo na centimeter debele rezine, okrasimo in ponudimo.


Solata za razvajanje


Sestavine:

  • 14 dag češnjevega paradižnika
  • 5 dag rukole
  • 7 dag zelene solate
  • 10 dag popečene bučke
  • 8 dag mladega ovčjega sira
  • sol
  • balzamični kis
  • oljčno olje


Priprava:
1.Dobro oprani zeleni solati dodamo oprano rukolo, prepolovljen paradižnik ter na široke rezance narezane bučke, ki smo jih prej popekli, sol, balzamični kis, oljčno olje. Na rahlo premešamo, vstavimo na kocke narezan mladi ovčji sir in ponudimo.