Spoštujmo svoje telo

Marjan pravi, da je hrana temelj. Če si natančen pri hrani, samega sebe vzgajaš, da si enako zaupanja vreden tudi v odnosih in pri delu. Ko zaužijemo kakovostno hrano, pokažemo, da spoštujemo svoje telo.

Objavljeno
03. november 2009 10.02
Jedilnik Marjana Koreza
Jedilnik Marjana Koreza
Ocvrti zrezki iz buče hokaido

Sestavine za 3 osebe:

  • 30 dag buče hokaido
  • 1 čajna žlička soli
  • 28 dag pirine moke
  • ½ jušne žlice origana
  • nekaj vejic peteršilja
  • 3 stroki česna
  • šoju
  • sončnično olje


Priprava:

1.Bučo hokaido skuhamo v slani vodi ali na sopari, odcedimo in pretlačimo. Ohladimo.
2.Peteršilj in česen na drobno sesekljamo in primešamo. Počasi vmešamo moko in origano in oblikujemo kroglo. Po potrebi začinimo z omako šoju.
3.Oblikujemo zrezke, jih povaljamo v moki in spečemo na sončničnem olju.


Koruzne testenine s kumaricami in riževo majonezo


Sestavine za 3 osebe:

  • 4 srednje velike sveže biokumarice
  • 100 ml riževe majoneze
  • 180 ml sončničnega namaza z rukolo
  • 250 g koruznih testenin školjk
  • 5 ml konopljinega olja


Priprava:
1.Kumarice olupimo, narežemo na pet milimetrov velike kocke in kuhamo na pari pet minut. Ohladimo.
2.Koruzne testenine skuhamo v slani vodi. Odcedimo, premešamo s kapljicami oljčnega olja in ohladimo. V večji skladi zmešamo riževo majonezo, sončnični namaz iz rukole in kumarice. Zmešamo s testeninami in pokapljamo s konopljinim oljem.

Iz priloge Odprta kuhinja!