Sestavine za 3 osebe:
- 30 dag buče hokaido
- 1 čajna žlička soli
- 28 dag pirine moke
- ½ jušne žlice origana
- nekaj vejic peteršilja
- 3 stroki česna
- šoju
- sončnično olje
Priprava:
1.Bučo hokaido skuhamo v slani vodi ali na sopari, odcedimo in pretlačimo. Ohladimo.
2.Peteršilj in česen na drobno sesekljamo in primešamo. Počasi vmešamo moko in origano in oblikujemo kroglo. Po potrebi začinimo z omako šoju.
3.Oblikujemo zrezke, jih povaljamo v moki in spečemo na sončničnem olju.
Koruzne testenine s kumaricami in riževo majonezo
Sestavine za 3 osebe:
- 4 srednje velike sveže biokumarice
- 100 ml riževe majoneze
- 180 ml sončničnega namaza z rukolo
- 250 g koruznih testenin školjk
- 5 ml konopljinega olja
Priprava:
1.Kumarice olupimo, narežemo na pet milimetrov velike kocke in kuhamo na pari pet minut. Ohladimo.
2.Koruzne testenine skuhamo v slani vodi. Odcedimo, premešamo s kapljicami oljčnega olja in ohladimo. V večji skladi zmešamo riževo majonezo, sončnični namaz iz rukole in kumarice. Zmešamo s testeninami in pokapljamo s konopljinim oljem.
Iz priloge Odprta kuhinja!