Sredin Finkov recept

File piranskega brancina Fonda z zeliščno solatko in limoninim krompirjevim pirejem.

Objavljeno
30. julij 2012 12.43
Damjan Fink, Odprta kuhinja
Damjan Fink, Odprta kuhinja
File piranskega brancina Fonda z zeliščno solatko in limoninim krompirjevim pirejem

Izziv za kombiniranje dišečih zelišč z ribo

 

2 fileja brancina

1 kg krompirja

1 bio limona

1 dl sladke smetane

5 dag oliv

1 dl oljčnega olja

sveže dišavnice in zelišča: pehtran, boreč, origano, kapucinka

sol

 

Priprava

Olupljen krompir skuhamo, pretlačimo, dodamo segreto sladko smetano in nastrgano limonino lupinico, solimo in penasto umešamo.

Fileja brancina položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ju 8 minut pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija. Pečenemu brancinu nato odstranimo kožico.

Preden postrežemo, brancina obložimo s svežimi dišavnicami in zelišči, solimo in pokapamo z oljčnim oljem. Zraven postrežemo limonin krompirjev pire.