Hladna kumarična juha
Sestavine
2 srednje veliki kumarici
žlička sladke smetane
šopek svežega kopra
sol po okusu
Priprava
Kumarici operemo, olupimo in zmeljemo v mešalniku.
Zmerno solimo in dodamo sladko smetano, ščepec svežega kopra pa stresemo na sredino juhe.
Polnjene kajzerice
Sestavine
6 kajzeric ali drugih okroglih kruhkov
3 žlice mletega govejega mesa
3 žlice čičerke
3 žlice hladno stisnjenega
oljčnega olja
po ščepec popra, bazilike,
himalajske soli in kurkume
žlica paradižnikove mezge
2 manjši čebuli
1 paradižnik, 1 rdeča paprika za okras
žlica masla
Priprava
Čičerko namočimo za 4 ure, nato jo skuhamo, ohladimo in zmeljemo v ročnem mlinčku. Na blagem ognju skuhamo drobno nasekljano čebulo. Dodamo meso in dušimo 10 minut. Začinimo in primešamo čičerko, šele na koncu dodamo oljčno olje. Kajzerice zgoraj prerežemo in jih izdolbemo. Odprtine zapolnimo z nadevom, pomagamo si z žlico, nato dodamo kruhove pokrovčke. Okoli 10 minut pečemo v pečici pri 180 °C. Paradižnik narežemo na kolobarje. Po enega dodamo v sendvič. Za okras dodamo na trakove narezano papriko. Na zobotrebec nalepimo zastavico z muco, ga zabodemo v kajzerico in postrežemo.
Namig: Polnjene kajzerice so okusne tudi hladne. Po želji jih dodatno pokapljamo z oljčnim oljem.
Bela muca
Sestavine
4 žlice belega zdroba, žlica sladkorja
mleko
žlička masla
okras
bela čokoladna kuvertura
jedilne barve v tubi, marcipan za rep
kokos v lističih, 2 mandlja
čokoladne drobtinice
Priprava
Zdrob skuhamo v enaki količini vode. Po potrebi dodamo mleko. Vmešamo sladkor in maslo. Dobro premešamo in maso vtisnemo v dva okrogla kalupa. Zgoraj poravnamo do gladkega. Počakamo, da se strdi. Iz ostanka zdroba oblikujemo tački in ušesi. Na ravni podlagi sestavimo muco. Iz marcipana oblikujemo rep. Vsega prebodemo s kokosovimi lističi. Muco oblijemo z belo čokolado. Ob strani preliv nanašamo z nožem. Odvečno čokolado obrišemo s krožnika s papirnatim prtičkom in palčkami za ušesa. Za oči izberemo dva mandlja. Oči, gobček in tačke narišemo z jedilnimi barvami. Eno uro pustimo v hladilniku.