Sredin jesenski recept

Stolpiči iz jajčevcev in bučk.

Objavljeno
01. oktober 2012 21.56
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Hitra in enostavna priprava

 

srednje velik jajčevec

večja bučka

3 žlice oljčnega olja

žlica nasekljanega timijana

200 g kozjega sira

4 vejice timijana

 

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Jajčevec in bučko narežite na koleščka, jih posolite in popoprajte, premažite z oljčnim oljem in dodajte nasekljan timijan.

Narežite štiri večje kose peki papirja. Vsakega dajte na vrh narobe postavljenega kozarca in ga toliko časa potiskajte obenj, da dobi obliko kozarca. Potem kozarec pazljivo odstranite. Tako dobljene papirnate skodelice naj bodo visoke vsaj 3 do 4 centimetre.

Po dnu jih premažite z oljčnim oljem, nato vanje izmenično nalagajte rezine jajčevca in bučke ter kozji sir, dokler ne zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo sir. Stolpiče dajte v pekač in v pečico. Pecite 15-20 minut, potem vzemite ven, okrasite z vejico timijana in postrezite kar v papirnatih skodelicah.