Sredin krompirjev recept

Krompirjevo pecivo z mandlji. Za 16 kosov, lahka, a nekoliko daljša priprava.

Objavljeno
08. oktober 2012 18.09
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Sestavine

400 g moke

vrečka suhega kvasa

1,5 dl mlačnega mleka

180 g sladkorja

250 g kuhanega krompirja

150 g margarine

lupinica 1 neškropljene limone

250 g mandljevih lističev

 

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj (ventilatorsko na 180); pekač obložimo s peki papirjem.

V skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Kvas pomešamo s 5 žlicami mleka in žličko sladkorja ter zlijemo v jamico. Rahlo primešamo malo moke, nato pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem približno 30 minut.

Krompir pretlačimo in vanj vmešamo margarino, preostalo mleko in sladkor, limonino lupino in ščepec sladkorja.

Dodamo vzhajanemu testu in vse skupaj dobro pregnetemo. Pustimo vzhajati še 45 minut.

Testo razvaljamo in položimo na pripravljen pekač. Prebodemo ga z vilicami, potresemo z narezanimi mandlji in pečemo 30-40 minut, da postane zlatorjavo. Pecivo vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi, narežemo na kose in postrežemo.