400 g moke
vrečka suhega kvasa
1,5 dl mlačnega mleka
180 g sladkorja
250 g kuhanega krompirja
150 g margarine
lupinica 1 neškropljene limone
250 g mandljevih lističev
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj (ventilatorsko na 180); pekač obložimo s peki papirjem.
V skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Kvas pomešamo s 5 žlicami mleka in žličko sladkorja ter zlijemo v jamico. Rahlo primešamo malo moke, nato pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem približno 30 minut.
Krompir pretlačimo in vanj vmešamo margarino, preostalo mleko in sladkor, limonino lupino in ščepec sladkorja.
Dodamo vzhajanemu testu in vse skupaj dobro pregnetemo. Pustimo vzhajati še 45 minut.
Testo razvaljamo in položimo na pripravljen pekač. Prebodemo ga z vilicami, potresemo z narezanimi mandlji in pečemo 30-40 minut, da postane zlatorjavo. Pecivo vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi, narežemo na kose in postrežemo.