Sestavine:
100 g masla
80 g sladkorja
cimet
150 g moke
ščep soli
skodelica ovsenih kosmičev
vrečka vaniljevega sladkorja
1 kg čvrstih hrušk
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Maslo, sladkor, moko, sol, cimet, ovsene kosmiče in vaniljev sladkor enakomerno zmešamo in nadrobimo v sladke drobtine. Po potrebi dodamo še kakšno žlico moke, da se zmes lepo drobi. To lahko naredimo večer prej in zmes shranimo v hladilnik.
3. Hruške olupimo in odstranimo peščišče, nato jih grobo narežemo.
4. Sadje naložimo v več manjših ali en večji model, potresemo s testenimi drobtinami in postavimo v segreto pečico.
5. Pečemo 10 do 15 minut, da drobtine rahlo porjavijo.
6. Ponudimo na primer po ješprenjevi enolončnici.
Koristen nasvet: Hruškam dodamo slive, jabolka, še zadnje breskve ali pest malin iz zamrzovalnika. Del moke po želji zamenjamo z mletimi oreščki za še bogatejši okus. Nekateri trše sadje prej malenkost podušijo.