Sredin namig za kosilo: Zelenjavno-sirova nabodala

S sirom za žar; priprava 10 minut, čas peke 10 minut

Objavljeno
16. september 2013 11.56
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
2 papriki
2 manjši bučki
12 češnjevih paradižnikov
250 g sira za žar
12  nabodalc

Priprava
Papriko očistimo in narežemo na dovolj velike kose, da jih bomo lahko nataknili na paličice.
Sir narežemo na kocke, bučke pa na kolesca.
Paradižnik le operemo.
Na paličice v poljubnem vrstnem redu nabadamo zelenjavo in sir. Vse skupaj malenkost posolimo.
Dobro preplasteno ponev rahlo namastimo, segrejemo in nanjo položimo nabodala. Pečemo približno 10 minut, vmes obračamo, da se sir opeče z vseh strani.
Nabodala ponudimo s krompirjevo solato s kumarami in čebulo ter kosom zrnatega kruha.
Koristen nasvet:
Kovinske paličice so sicer elegantne, vendar nepraktične za peko, saj se segrejejo, da jih je nerodno obračati. Priporočam lesene paličice - daleč najboljše so bambusove z razširjenim zgornjim delom za lažji prijem.