Sredin namig za kosilo: Zeljna solata s praženimi bučnimi semeni in jogurtom

Poceni in sezonsko; priprava 10 minut

Objavljeno
19. september 2013 16.39
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
pol glave belega zelja
3 žlice bučnih semen
lonček navadnega jogurta
2 žlici hrenovega smetanovega namaza ali nariban hren in 2 žlici kisle smetane
2 žlici limonovega soka
sol, poper
kislo jabolko
peteršilj

Priprava:
1. Bučna semena v ponvi na hitro popražimo in prihranimo.
2. Zelje narežemo na trakove.
3. Posebej v posodici zmešamo jogurt, limonov sok, hrenov namaz, sol, poper.
4. Jabolko olupimo, razpečkamo in grobo naribamo na zelje.
5. Vse skupaj prelijemo s polivko, potresemo s semeni, peteršiljem in prihranimo. Komur je okus všeč, naj zelje prelije še z bučnim oljem.
6. Ponudimo ob špinačnih njokih iz trgovine in popečenem fileju lososa.
Opomba: Če kaj zeljne solate ostane, jo prihranimo za malico v službi naslednji dan.