Sredin pekoči recept

Po turško smo združili feferone in jogurtov preliv.

Objavljeno
23. september 2012 22.50
Posodobljeno
26. september 2012 12.00
Klemen Košir, Odprta kuhinja
Klemen Košir, Odprta kuhinja

Popečeni feferoni z jogurtom

Sestavine

Fotografija na prejšnji strani

8 srednje pekočih zelenih feferonov

1 večji strok česna

½ žličke grobe morske soli

kozarec polnomastnega jogurta

2 žlici oljčnega olja

 

Priprava

V možnarju stremo česen s soljo v fino pasto in jo dodamo jogurtu. Dobro premešamo, da dobimo gladko kremasto omako.

Feferone premažemo z oljčnim oljem in jih v močno segreti ponvi z debelim dnom dobro prepražimo po obeh straneh, tako da kožica počrni in začne odstopati, nato jih odstavimo.

Ko se nekoliko ohladijo, jih olupimo in na servirnem krožniku prelijemo s pikantno jogurtovo omako.