Sredin recept za zajtrk

Jajčni namaz.

Objavljeno
18. september 2012 13.18
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Vedno malo drugačen; v hladilniku se obdrži 3 dni

 

2 trdo kuhani jajci

žlica kisle smetane ali čvrstega jogurta

sol, poper, žlička gorčice

dodatki: drobno narezana šunka, kisle kumarice, redkvice, tunina, zelišča (drobnjak, peteršilj, koper, mlada čebula, listi redkvic, korenja), nariban hren, korenje, pretlačena gorgonzola ipd.

 

Priprava

Jajca olupimo in drobno narežemo, naribamo ali pretlačimo z vilicami.

Dodamo jim smetano ali jogurt, gorčico, vse skupaj rahlo solimo, popramo po okusu in premešamo.

Mešanici dodamo izbrane dodatke in premešamo v gladek namaz. Po potrebi vmešamo še malo jogurta ali smetane.