Telo lahko tudi ob polni mizi ostane lačno

Zakonca ugotavljata, da dostikrat tudi najbolj zdrava hrana ne zadošča. Če smo »zapacani« od znotraj, telo ne more vsrkati in pobrati vseh potrebnih snovi, naše telo pa ostane lačno in nepreskrbljeno ob polni mizi.

Objavljeno
06. oktober 2009 13.49
Jedilnik Helene in Draga
Jedilnik Helene in Draga
Obogatena juha miso


Sestavine:

  • 2 rdeča korenja
  • 2 rumena korenja
  • 1 srednje velika koleraba
  • 1 por
  • pol glave ohrovta
  • 2 rezini svežega ingverja
  • 2 rezini zelene
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • miso (rižev ali sojin)
  • neoluščen sezam
  • sončnično seme


Priprava:
1 Zelenjavo narežemo na kolobarje oz. na rezine in jo prelijemo z dovolj vode, tako da zelenjava plava v njej.
2 Kuhamo tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
3 Posebej zmešamo miso z malo mlačne vode in ga pripravimo za serviranje.
4 Juho nalijemo v krožnike, dodamo še miso (ki ga ne smemo kuhati) in sončnično ter sezamovo seme, ki smo ju prej prepražili brez olja.


Prosena kaša


Sestavine:

  • 2 skodelici prosene kaše
  • 4 skodelice riževega ali ovsenega mleka
  • ščep soli
  • 1 sojin desert (vanilin ali čokoladni)
  • 4 suhe slive (biološke)
  • 4 suhe marelice (biološke)
  • 2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa
  • cimet in klinčki po okusu
  • 2 žlici mletih brazilskih orehov


Priprava:

1 Proseno kašo namočimo v vodi, vodo odcedimo, prilijemo mleko, posolimo, počakamo, da zavre.
2 Kuhamo deset minut na zmernem ognju.
3 Marelice in slive namočimo, po pol ure jih narežemo in vmešamo v kašo.
4 Kašo naložimo v skodelice, prelijemo s sojinim desertom, sirupom, posujemo z mletimi brazilskimi orehi, cimetom in klinčki (po okusu).

Iz priloge Odprta kuhinja!