Sestavine:
- 2 rdeča korenja
- 2 rumena korenja
- 1 srednje velika koleraba
- 1 por
- pol glave ohrovta
- 2 rezini svežega ingverja
- 2 rezini zelene
- 2 veliki čebuli
- 2 stroka česna
- miso (rižev ali sojin)
- neoluščen sezam
- sončnično seme
Priprava:
1 Zelenjavo narežemo na kolobarje oz. na rezine in jo prelijemo z dovolj vode, tako da zelenjava plava v njej.
2 Kuhamo tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
3 Posebej zmešamo miso z malo mlačne vode in ga pripravimo za serviranje.
4 Juho nalijemo v krožnike, dodamo še miso (ki ga ne smemo kuhati) in sončnično ter sezamovo seme, ki smo ju prej prepražili brez olja.
Prosena kaša
Sestavine:
- 2 skodelici prosene kaše
- 4 skodelice riževega ali ovsenega mleka
- ščep soli
- 1 sojin desert (vanilin ali čokoladni)
- 4 suhe slive (biološke)
- 4 suhe marelice (biološke)
- 2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa
- cimet in klinčki po okusu
- 2 žlici mletih brazilskih orehov
Priprava:
1 Proseno kašo namočimo v vodi, vodo odcedimo, prilijemo mleko, posolimo, počakamo, da zavre.
2 Kuhamo deset minut na zmernem ognju.
3 Marelice in slive namočimo, po pol ure jih narežemo in vmešamo v kašo.
4 Kašo naložimo v skodelice, prelijemo s sojinim desertom, sirupom, posujemo z mletimi brazilskimi orehi, cimetom in klinčki (po okusu).
Iz priloge Odprta kuhinja!