Piščančji zrezki s papriko
Sestavine
4 fileji iz piščančjih prsi
timijan (najbolje svež)
4 raznobarvne paprike
olje
sol
Priprava
Zrezke po obeh straneh na hitro popečemo na olju, jih solimo in nazadnje začinimo s sesekljanim svežim timijanom, če ga nimamo, pa nadrobimo suhega. V drugi ponvi prepražimo na kocke narezano papriko, toliko, da se zmehča.
Solimo in dodamo zrezkom za okus in okras.
Gratinirana kaša
Sestavine
200 g kuhane prosene kaše
250 g domače skute
150 ml kisle smetane
200 g naribanega sira
sol
maslo
1 rdeča paprika za okras
Priprava
Kuhani kaši dodamo smetano, skuto in tri četrtine naribanega sira ter dobro premešamo. Po potrebi še dosolimo. Mešanico naložimo v lončeno posodo, namazano z maslom. Potresemo jo s preostalim sirom in okrasimo z rezinami paprike, tako da jih zložimo v obliki rožice. Pri 200 ° C pečemo 30 do 45 minut, da se na vrhu naredi zlato rumena skorjica. Postrežemo v posodi, da si gostje kašo sami jemljejo z leseno žlico.
Kostanjeva torta
Sestavine
testo
200 g jedilne čokolade
skodelica močne črne kave, žlica ruma
300 g kostanjevega pireja
10 jajc, 150 g sladkorja v prahu
nadev
1 dcl mleka, 100 g masla
100 g kostanjevega pireja
100 g jedilne čokolade
80 g sladkorja v prahu
Priprava
V topli kavi raztopimo čokolado in dodamo kostanjev pire. Penasto umešamo 8 rumenjakov, 2 celi jajci in sladkor v prahu. Dodamo čokolado s kavo in pirejem ter prilijemo rum. Premešamo, nato pazljivo dodamo trd sneg iz 8 beljakov. Zmes naložimo v tortni model, ki smo ga obložili s papirjem za peko, namazali z maslom in potresli z drobtinami. V pečici, segreti na 150 ° C,
pečemo približno eno uro. Za nadev raztopimo čokolado, dodamo mleko in kostanjev pire. V drugi posodi penasto umešamo maslo in sladkor. Nato oboje sestavine zmešamo. Pečeno testo enkrat ali dvakrat prerežemo in namažemo z nadevom. Torto okrasimo z raztopljeno čokolado.