Torkov jesenski recept

Fokača z grozdjem in orehi.

Objavljeno
01. oktober 2012 21.49
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Grozdje namesto rozin

 

500 g moke, 7 g suhega kvasa

3 žlice sladkorja

1,5 do 2 dl mlačne vode

žlička soli, 4 žlice oljčnega olja

350 g rdečega grozdja, najbolje brez pešk

100 g orehov, grobo nasekljanih

 

Priprava

Moko dajte v skledo in na sredini naredite jamico. Vanjo stresite kvas, ga potresite s sladkorjem in jamico napolnite z vodo. Po 10 minutah dodajte oljčno olje in sol ter začnite gnesti. Postopoma prilivajte še vode, dokler ne nastane mehko, a ne lepljivo testo. Če se lepi, dodajte še malo moke. V skledi, pokriti s prtičem, naj na toplem vzhaja kako uro.

Pečico segrejte na 180 stopinj, pekač obložite s peki papirjem.

Vzhajano testo še enkrat pregnetite in na pekaču oblikujte v ploščat pravokotnik. Premažite ga z 2 žlicama oljčnega olja.

Grozdje in orehe razporedite po površini in vtisnite v testo. Pecite 25 do 30 minut, da fokača postane zlatorjava.