Torkov krompirjev recept

Domači krompirjev čips. Najlepši bo iz krompirja različnih barv.

Objavljeno
08. oktober 2012 17.15
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Guliver/Stockfood, Odprta kuhinja
Sestavine

250 g krompirja, ki se ne razkuha

250 g vijoličnega krompirja, na primer vitelotte

sol, poper po okusu

2 l maščobe za cvrenje

 

Priprava

Krompir olupimo in narežemo na tanke listke. Dve, tri minute jih namakamo v vodi, nato jih odcedimo in posušimo s papirnatimi brisačami ali čisto kuhinjsko krpo.

Olje v fritezi ali posodi segrejemo na 170 stopinj, vanj po porcijah dajemo krompir in ga zlato rumeno ocvremo.

S penovko ga poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačah.

Po okusu solimo in začinimo s papriko, poprom ali obojim.