Torkov modri recept

Slive največkrat uporabljamo v sladkih, preprostih kombinacijah.

Objavljeno
27. avgust 2012 17.06
Guliver/Stockfood
Guliver/Stockfood

Rižev narastek s slivami

Za 4 osebe, lahka priprava

 

25 g masla

200 g riža

750 ml mleka

4 žlice sladkorja v prahu

600 g sliv brez koščic, narezanih na koščke

2 žlici rjavega sladkorja

100 ml sladkega belega vina

 

Priprava

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija.

Pekač namažite z maslom in dajte vanj riž, mleko in sladkor. Rahlo premešajte, prekrijte s folijo in pecite v pečici dvajset minut. Občasno premešajte.

Koščke sliv razporedite na narastek, potresite s sladkorjem in poškropite z vinom. Pokrit pekač spet postavite v pečico in pecite še od 15 do 20 minut, oziroma dokler se slive ne zmehčajo.