Torkov namig za kosilo: Čevapčiči

Zmes pripravimo dan prej; oblikovanje 10–15 minut, čas peke 10 minut

Objavljeno
16. maj 2014 10.48
Posodobljeno
20. maj 2014 12.00
ČEVAPČIČI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
1 kg mletega mesa
največ 1 zravnana žlica soli
2 dl vode
poper, mleti klinčki, kumina

Priprava:
Mleto meso, vodo in sol dobro premešamo. Pokrijemo, postavimo v hladilnik in pustimo čez noč.
Naslednji dan zmes bogato začinimo s poprom, klinčki in kumino. Če imamo čas, jo pustimo počivati na hladnem še 4 ure, da se povsem prepoji z začimbami.
Oblikujemo za prst debele čevapčiče in jih spečemo v ponvi. Ponudimo s sezonsko solato po koromačevi juhi.

Opomba: Za čevapčiče izberemo različne mešanice mletega mesa. Poznavalci prisegajo na dve tretjini govedine in tretjino svinjine ali ovčetine. Iz kilograma mesa dobimo čevapčičev za približno 8 oseb.