Torkov namig za kosilo: Bučkina juhica s parmezanom in popečenimi kruhki

Bučkina juhica s parmezanom in popečenimi kruhki

Objavljeno
22. julij 2014 11.25
BUČKE PARMEZAN
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

1 čebula

1 žlička masla

1 strok česna

pest listov bazilike

sol, poper

4–5 zelenih bučk

voda ali jušna osnova

1–2 žlici kisle smetane

50 g parmezana ali podoben trdi sir

2 rezini kruha

 

Priprava:

Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.

V lonec damo maslo in na njem čebulo svetlo prepražimo.

Dodamo še bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo minuto ali dve, da se nekoliko zmehčajo in okus okrepi.

Prilijemo vodo ali juho, zavremo in odprto kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto juho še začinimo z baziliko.

Medtem kruh narežemo na kocke in v ponvi na šibkem ognju previdno popečemo ter stresemo v servirno posodico.

Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan in premešamo. Nekoliko ohladimo in ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami.

Po juhi ponudimo v pečici pečene kose piščanca in široke rezance s solato.