Torkov namig za kosilo: Dušeno kitajsko zelje s korenjem

Uporaben recept; priprava 10 minut

Objavljeno
11. oktober 2013 15.54
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
večja glava kitajskega zelja
2 korenčka
sol
1/2 žličke mlete kumine
1/4 žličke celih kuminovih semen
1–2 žlici moke
3 stroki česna

Priprava:
1. Očistimo kitajsko zelje, ga narežemo na rezance, korenček pa na tanke palčke. Stresemo v kozico in prilijemo pol kozarca vode. Solimo, začinimo s kumino, pristavimo in pokrito dušimo 10 minut, da se zelenjava zmehča.
2. Dobiti moramo gosto omako, zato zelje po potrebi zgostimo z žlico ali največ dvema moke. Za še boljši okus zelju dodamo žlico ali dve sladke smetane.
3. Dušeno kitajsko zelje ponudimo kot prilogo k pečenemu krompirju in piščancu iz pečice.
4. Za posladek pa sta košček čokolade in hruška.

Različica: Uporabimo lahko tudi navadno belo zelje. Recept, kot naročen za čas, ko ni doma nobene druge zelenjave, razen nekaj korenčkov in (skoraj trajne) zeljne glave.