Torkov namig za kosilo: Puranji zrezki v začinjeni smetanovi omaki

Z muškatnim oreščkom in svežim majaronom; priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
04. oktober 2013 15.51
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
500 g puranjih prsi
žlica olja
četrt do pol žličke muškatnega oreščka
4 vejice svežega majarona
sol
2 dl sladke smetane za kuhanje
1–2 dl mleka
žlica moke

Priprava:
1. Puranje prsi narežemo na trakove ali tanke zrezke. (Zatem desko pomijemo ali odstranimo in si umijemo roke.)
2. V dobri ponvi segrejemo olje, vanj položimo meso in ga na srednje močnem ognju opečemo z obeh strani.
3. Ogenj zmanjšamo, meso poprašimo z moko, takoj prilijemo smetano in mleko ter premešamo. Solimo, bogato začinimo z muškatnim oreščkom, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 5 minut.
4. Če se je omaka za naš okus preveč zgostila, prilijemo mleko ali vodo.
5. Nazadnje omako začinimo s svežim majaronom in ponudimo s širokimi rezanci in pisano sezonsko solato.

Opomba: Moki se za zgoščevanje v kuhinji praviloma izogibamo, vendar včasih brez nje ne gre. Namesto moke lahko uporabimo nekaj trikotnikov topljenega sira. Žal je v njem tudi škrob.