Potrebujemo:
* 2 jajci
* skodelica sladkorja
* vrečka vaniljevega sladkorja
* skodelica olja
* 2 skodelici mleka
* 2 skodelici moke
* vrečka pecilnega praška
* 2 skodelici maka
* 4 žlice ruma
* 1 kg jabolk ali malo več, če so slabše kakovosti
* obliv
* 150 g jedilne čokolade
* 100 g masla ali olja
Priprava
Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.
V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo. Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.
Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.
Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.
Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.
Ponudimo kot posladek po zelenjavni enolončnici.