Torkov namig za kosilo: Sočno pecivo z makom 
in jabolki

Iz ene posode; priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Objavljeno
01. avgust 2014 13.10
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

* 2 jajci

* skodelica sladkorja

* vrečka vaniljevega sladkorja

* skodelica olja

* 2 skodelici mleka

* 2 skodelici moke

* vrečka pecilnega praška

* 2 skodelici maka

* 4 žlice ruma

* 1 kg jabolk ali malo več, če so slabše kakovosti

* obliv

* 150 g jedilne čokolade

* 100 g masla ali olja

 

Priprava

Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.

V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo. 
Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.

Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.

Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.

Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.

Ponudimo kot posladek po zelen­javni enolončnici.