Torkov oljčni recept

Fuži s česnom, peteršiljem in oljčnim oljem

Objavljeno
17. julij 2012 13.14
Darko Maršič, Casa del Sal, Odprta kuhinja
Darko Maršič, Casa del Sal, Odprta kuhinja
Fuži s česnom, peteršiljem in oljčnim oljem

Topla predjed

 

320 g fužev

4 stroki česna

malo peteršilja

navadno olje

oljčno olje

 

Priprava:

Fuže skuhamo v osoljeni vodi in jih odcedimo.

V ponvi na majhni količini na navadnem olju rahlo prepražimo strt česen, dodamo fuže in peteršilj. Odstranimo z ognja in dodamo oljčno olje. Še malo premešamo in serviramo.

Namig: Največji užitek je, če na krožnik, še preden začnemo jesti, dodamo malce oljčnega olja in morda ščepec solnega cveta. Zakaj semensko olje? Sem privrženec teorije, naj se oljčno olje uporablja tako, da ga ne izpostavljamo visokim temperaturam, saj mu s tem odvzamemo večino za telo in zdravje prijaznih sestavin, pravi Maršič.