Sestavine
Sezona te plodovke še traja
2 večja jajčevca, 2-3 stroki česna
½ žličke sveže strtega črnega popra
1 svež rdeči feferon, brez semen in sesekljan, žlica suhega origana
¾ kozarca naribanega ovčjega sira
¼ kozarca oljčnega olja
3 žlice raztopljene svinjske masti
Priprava
Jajčevca speremo pod tekočo vodo in narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje. Posolimo jih in pustimo pol ure, da spustijo sok, nato jih popivnamo s papirnato brisačo.
V skledici zmešamo sesekljan česen, poper, origano, nasekljan feferon in ovčji sir. Na delovno površino položimo polovico kolobarjev in na vsakega damo žlico sira z začimbami. Blago prelijemo z oljčnim oljem in čez položimo drugo polovico kolobarjev (tako dobimo nekakšne sendviče). Pritisnemo z dlanjo, da se kolobarja nekoliko stisneta, ju premažemo z raztopljeno maščobo in popečemo v segreti ponvi, približno 8 minut na vsaki strani (če se med praženjem osušijo, jih po potrebi večkrat premažemo z mastjo).
Postrežemo takoj, skupaj s svežim kruhom, popečeno polento ali kuhanim rižem.