Torkov recept za zajtrk

Domač hrustljav misli.

Objavljeno
18. september 2012 13.05
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Za en pekač, približno 375 gramov

100 g mešanice grobo mletih oreščkov (orehov, mandljev, lešnikov idr.)

20 g sezamovih semen

40 g sončničnih semen

125 g kosmičev (ovsenih, ajdovih, ječmenovih in/ali koruznih)

3-4 žlice medu

2 žlici kakovostnega sončničnega olja

2 pesti suhega sadja po okusu

 

Priprava

Pečico segrejemo na 130-140 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

V posodo stresemo oreščke, semena in kosmiče.

V kozici previdno segrejemo med in olje, le toliko, da se med malenkost utekočini, nato vlijemo k mešanici oreščkov in kosmičev. Dobro premešamo in zmes enakomerno porazdelimo po pekaču. Postavimo v segreto pečico za približno pol ure, dokler ni zlato zapečeno in malce hrustljavo. Ko se ohladi, postane bolj hrustljavo. Občasno premešamo.

Pečeno mešanico ohladimo, stresemo v skledo, dodamo po okusu narezane suhe marelice, slive, fige, datlje, lahko tudi rozine in suhe brusnice. Shranimo v nepredušno zaprti posodi.