Sestavine za tortilje:
- 200 g pšenične moke
- ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- 100 g masla
- ½ skodelice tople vode
Sestavine za nadev:
- 150 g govejega stegna
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 1 rdeč feferon
- ½ konzerve rdečega fižola
- 80 g koruze iz konzerve
- oljčno olje
- sol, poper
- šopek svežega ali žlico sušenega koriandra
1 Moko, sol, pecilni prašek in maslo dobro premešamo. Dodamo vodo in zamesimo bolj vlažno testo in ga razdelimo na kroglice v velikosti žogice za golf. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati približno pol ure.
2 Na oljčnem olju in nekaj kapljicah čilijevega olja popečemo goveje meso, ki smo ga narezali na majhne koščke in začinili s soljo, poprom in koriandrom. Prilijemo vodo in kuhamo. Ko voda povre, dodamo na koščke narezano papriko in feferon, prepražimo in prilijemo vodo. Solimo po okusu.
3 Kroglice testa za tortilje razvaljamo zelo na tanko v obliki kroga.
4 Ko voda povre in je meso mehko, na sredini ponve naredimo prostor in dodamo na kolobarje narezano čebulo ter jo prepražimo. Dodamo še fižol in koruzo. Solimo po okusu.
5 Tortilje popečemo na obeh straneh v teflonski ponvi (dodatna maščoba ni potrebna).
6 Zapečene tortilje nadevamo z maso in zvijemo.
7 Zraven tortilj ponudimo jogurtovo pomako. Jogurtu dodamo nasekljan drobnjak, sušen koper in limonov sok.
Jagode s kislo smetano
Sestavine:
- 100 g jagod
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica kisle smetane.
1 Jagode pretlačimo, dodamo sladkor in kislo smetano. Vse skupaj premešamo.