Tudi sladice niso izvzete

Marjan je mislil, da je vegeterjanec že dvanajst let, a ni vedel, da dodajajo živalske beljakovine tudi v čokolade in jušne kocke. Od takrat sam pripravlja okusne sladice.

Objavljeno
03. november 2009 10.08
Jedilnik Marjana Koreza
Jedilnik Marjana Koreza
Sladek krompir s sejtanom

Sestavine za 4 osebe:

  • 50 dag sladkega krompirja
  • 30 dag sejtana natur
  • 250 ml ovsene smetane
  • 2 čajni žlički riževega kisa
  • 1 čajna žlička kisa umeboši
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 lovorov list
  • rožmarin
  • strok česna
  • sončnično olje
  • morska sol


Priprava:
Sladek krompir olupimo in narežemo na centimeter velike kocke in posolimo. Pražimo do zapečenega v globoki kakovostni teflonski posodi. Dodamo na kocke narezan sejtan, na drobno narezan česen, še malo olja in popražimo.
Omaka: koruzni škrob dobro zmešamo z decilitrom hladne vode, vanj zlijemo ovseno smetano, rižev kis, kis umeboši, lovorov list in rožmarin. Naj stoji, dokler se sladek krompir ne popeče. Nato omako prelijemo po sladkemu krompirju in sejtanu. Mešamo, dokler ne zavre in se zgosti.


Tiramisu

Sestavine za pekač, velik približno 20 x 35 cm:

  • 5 dl vode
  • 3 zvrhane jušne žlice žitne instantne kave
  • 5 jušnih žlic javorjevega sirupa
  • 24 kosov prepečenca (približno 30 dag)
  • 1 vaniljev sojin desert (1/2 litra)
  • 1 čokoladni sojin desert (1/2 litra)


Priprava:
1.V lonec damo instantno kavo in jo prelijemo z vrelo vodo. Primešamo javorjev sirup.
2.Posamezne kose prepečenca s pomočjo penovke pomakamo v kavo in polagamo na pekač, da je dno pokrito.
3.Na to razporedimo polovico čokoladnega deserta. Po desertu razporedimo namočen prepečenec. Nanj razporedimo polovico vaniljevega sojinega deserta. Nanj razporedimo namočen prepečenec.
4.Prelijemo z obema sojinima desertoma, ki sta ostala.

Iz priloge Odprta kuhinja!