V nedeljo pečemo: Nadevane čokoladne košarice

Za osem večjih ali dvanajst manjših košaric. Priprava vas nikakor ne bo izčrpala.

Objavljeno
04. oktober 2013 15.20
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Sestavine:
150 g datljev
2–3 žlice arašidovega masla
300–400 g temne čokolade
vaniljev ekstrakt, žlička ruma
mandlji, lešniki

Priprava:
1. Za nadev v multipraktiku fino zmeljemo datlje in arašidovo maslo. Ko zmes primemo, mora biti lepljiva in ostati v kosu.
2. V posodi nad paro stopimo čokolado, dodamo vaniljev ekstrakt in rum, nato odstavimo in postavimo na stran.
3. V pekač za mafine razdelimo papirnatne modelčke. V vsakega vlijemo žlico ali dve stopljene čokolade in postavimo v hladilnik za dobrih 10 minut, da se strdi.
4. Medtem naredimo »diske« iz nadeva. Zvaljamo kroglico, nato jo med dlanmi sploščimo.
6. V vsak modelček na čokolado položimo nadev (disk), čezenj prelijemo preostalo stopljeno čokolado in jo potresemo z zdrobljenimi mandlji ali lešniki. Postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi.
Nasvet: Pri postrežbi naj bodo košarice sobne temperature.