Vegedin in osvežilna mangova solata

Oktavijan Aram že petnajst let ne je kot se je izrazil sam, mesa živali, ki hodijo po kopnem. Pravi, da je po občutku, kar pomeni, da se trudi poslušati svoje telo, zaznati, kaj potrebuje, in jesti tisto, po čemer se dobro počutim.

 

Objavljeno
21. februar 2011 12.59
Oktavijan Aram, odprta kuhinja
Oktavijan Aram, odprta kuhinja
Vegedin – segedin s sojo

Sestavine

½ kg kislega zelja
½ čebule
oljčno olje
dve pesti sojinega mesa
lovorov list
½ l zelenjavne jušne osnove
sol
poper
žlička rdeče paprike

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo drobno nasekljano čebulo. Kislo zelje operemo in damo na čebulo. Sojino meso skuhamo posebej v jušni osnovi, počakamo, da zavre, in pustimo vreti še pet minut. Kuhano sojino meso dodamo zelju. Oboje skupaj dušimo in na koncu prilijemo preostanek jušne osnove. Dodamo lovorov list, papriko, sol in poper ter kuhamo na zmernem ognju približno pol ure.

Kuhan krompir

Sestavine

2–3 krompirji
sol
svež peteršilj

Priprava

Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v osoljeni vreli vodi. Vode naj bo toliko, da prekrije krompir. Kuhamo približno 20 minut. Odlijemo vodo in postrežemo ob vegedinu. Na krožniku krompir potresemo s svežim peteršiljem.

Mangova solata

Sestavine

1 zrel mango
sok 1 limete
poprova meta

Priprava

Mango narežemo na tanke rezine. Pokapamo jih z limetinim sokom in potresemo z nekaj listi poprove mete.