Vegedin – segedin s sojo
Sestavine
½ kg kislega zelja
½ čebule
oljčno olje
dve pesti sojinega mesa
lovorov list
½ l zelenjavne jušne osnove
sol
poper
žlička rdeče paprike
Priprava
Na oljčnem olju prepražimo drobno nasekljano čebulo. Kislo zelje operemo in damo na čebulo. Sojino meso skuhamo posebej v jušni osnovi, počakamo, da zavre, in pustimo vreti še pet minut. Kuhano sojino meso dodamo zelju. Oboje skupaj dušimo in na koncu prilijemo preostanek jušne osnove. Dodamo lovorov list, papriko, sol in poper ter kuhamo na zmernem ognju približno pol ure.
Kuhan krompir
Sestavine
2–3 krompirji
sol
svež peteršilj
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v osoljeni vreli vodi. Vode naj bo toliko, da prekrije krompir. Kuhamo približno 20 minut. Odlijemo vodo in postrežemo ob vegedinu. Na krožniku krompir potresemo s svežim peteršiljem.
Mangova solata
Sestavine
1 zrel mango
sok 1 limete
poprova meta
Priprava
Mango narežemo na tanke rezine. Pokapamo jih z limetinim sokom in potresemo z nekaj listi poprove mete.