Vegetarjanski tedenski jedilnik

Helena in Drago sta vegetarijanca, Drago že dvajset let, Helena pa pet. Pravita, da občasno pojesta kakšno ribico, izdelek iz kozjega mleka in kakšno domače jajce. Povedala sta, da ko nehaš jesti meso, dobiš do vseh bitij drugačen odnos...

Objavljeno
01. oktober 2009 22.04
Jedilnik Helene in Draga
Jedilnik Helene in Draga
Zeljnata solata s fižolom


Sestavine:

  • 1 pest zelenega zelja
  • 1 pest rdečega zelja
  • manjši gomolj zelene
  • 2 skodelici kuhanega fižola
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici domačega jabolčnega kisa
  • 1 žica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica čistega bučnega olja
  • 2 žlici zelenih bučnic - pražene


Priprava:

1 Zelje in zeleno narežemo na tanke rezine, dodamo preostale sestavine in premešamo.
2 Na koncu posujemo še z bučnicami, ki smo jih prej prepražili na ponvi (brez olja).


Zmešan krompir


Sestavine:

  • 15 manjših krompirjev
  • 2 manjši bučki (1 zelena in 1 rumena)
  • 1 večji paradižnik
  • 1 tofu
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • začimbna mešanica (kari, origano, bazilika, peteršilj)
  • 1 žlica vode, 1 žlica omake tamari
  • 2 žlici olja


Priprava:
1 Krompir umijemo, narežemo na rezine ali na štiri dele in ga kuhamo 15 minut.
2 Nato ga stresemo v pekač, dodamo narezano zelenjavo, tofu, začimbe, olje, mešanico vode in tamarija.
3 Pečemo 15-30 minut pri 200 ºC.

Iz priloge Odprta kuhinja!