Sestavine:
- 1 pest zelenega zelja
- 1 pest rdečega zelja
- manjši gomolj zelene
- 2 skodelici kuhanega fižola
- 2 stroka česna
- 2 žlici domačega jabolčnega kisa
- 1 žica ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica čistega bučnega olja
- 2 žlici zelenih bučnic - pražene
Priprava:
1 Zelje in zeleno narežemo na tanke rezine, dodamo preostale sestavine in premešamo.
2 Na koncu posujemo še z bučnicami, ki smo jih prej prepražili na ponvi (brez olja).
Zmešan krompir
Sestavine:
- 15 manjših krompirjev
- 2 manjši bučki (1 zelena in 1 rumena)
- 1 večji paradižnik
- 1 tofu
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- začimbna mešanica (kari, origano, bazilika, peteršilj)
- 1 žlica vode, 1 žlica omake tamari
- 2 žlici olja
Priprava:
1 Krompir umijemo, narežemo na rezine ali na štiri dele in ga kuhamo 15 minut.
2 Nato ga stresemo v pekač, dodamo narezano zelenjavo, tofu, začimbe, olje, mešanico vode in tamarija.
3 Pečemo 15-30 minut pri 200 ºC.
Iz priloge Odprta kuhinja!