Vegi ješprenj s prekajenim tofujem

Zakonca obrok navadno začneta z živo hrano in potem s kuhano. Živo hrano, na primer solate, je treba jesti najprej, ker jo telo hitreje prebavi. Za tiste, ki imajo težave s prebavo, je to še posebej pomembno.

Objavljeno
06. oktober 2009 14.09
Jedilnik Helene in Draga
Jedilnik Helene in Draga
Vegi ješprenj s prekajenim tofujem


Sestavine:

  • 2 skodelici ješprenja
  • 1 rdeč in 1 rumen koren
  • 1 manjši koren in listi zelene
  • 1 manjša koleraba
  • 2 krompirja
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroke česna
  • 1 prekajen tofu
  • 2 žlički lanenega semena
  • 2 žlici kuhanega fižola
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • začimbe (lovorjev list, cel poper, majaron, šetraj, peteršilj, zelena)
  • ščep soli


Priprava:

1 Ješprenj namočimo, nato kuhamo pol ure. Dodamo mu narezano zelenjavo in kuhamo še deset minut.
2 Dodamo še tofu, fižol, olje, začimbe po okusu in sol.


Pirine palačinke s slivami

Sestavine:

  • 10 žlic pirine moke
  • 5 žlic polnovredne pšenične moke
  • mlačna voda
  • kokosova maščoba
  • 20 svežih sliv
  • cimet po okusu
  • 2 žlici mletih lešnikov
  • 1 vaniljev sladkor


Priprava:
1 Moko zmešamo z vodo, da dobimo gladko zmes za palačinke, in pustimo stati eno uro.
2 Palačinke spečemo na kokosovi maščobi.
3 Za nadev lahko svežim slivam odstranimo koščice, dodamo cimet, vaniljev sladkor in na hitro podušimo.
4 Na koncu dodamo še mlete lešnike in premažemo palačinke.
5 Po okusu lahko dodamo tudi stopljeno čokolado.

Iz priloge Odprta kuhinja!