Sestavine:
- 2 skodelici ješprenja
- 1 rdeč in 1 rumen koren
- 1 manjši koren in listi zelene
- 1 manjša koleraba
- 2 krompirja
- 1 manjša čebula
- 3 stroke česna
- 1 prekajen tofu
- 2 žlički lanenega semena
- 2 žlici kuhanega fižola
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- začimbe (lovorjev list, cel poper, majaron, šetraj, peteršilj, zelena)
- ščep soli
Priprava:
1 Ješprenj namočimo, nato kuhamo pol ure. Dodamo mu narezano zelenjavo in kuhamo še deset minut.
2 Dodamo še tofu, fižol, olje, začimbe po okusu in sol.
Pirine palačinke s slivami
Sestavine:
- 10 žlic pirine moke
- 5 žlic polnovredne pšenične moke
- mlačna voda
- kokosova maščoba
- 20 svežih sliv
- cimet po okusu
- 2 žlici mletih lešnikov
- 1 vaniljev sladkor
Priprava:
1 Moko zmešamo z vodo, da dobimo gladko zmes za palačinke, in pustimo stati eno uro.
2 Palačinke spečemo na kokosovi maščobi.
3 Za nadev lahko svežim slivam odstranimo koščice, dodamo cimet, vaniljev sladkor in na hitro podušimo.
4 Na koncu dodamo še mlete lešnike in premažemo palačinke.
5 Po okusu lahko dodamo tudi stopljeno čokolado.
Iz priloge Odprta kuhinja!