Vse, razen vampov ne!

Saša Imperl uživa v vsej hrani. Izjema so le vampi. Tokrat je predstavil njegovo verzijo golaža iz ledvičk. Za poobedek pa torto iz palačink. Če vam brbončice ne bodo hvaležne za prvo jed, pa bodo to zagotovo pri sladici.

Objavljeno
07. september 2009 15.39
Jedilnik Saše Imperla
Jedilnik Saše Imperla
Ledvični golaž


Sestavine:

  • 1 kg svinjskih ledvic
  • 500 g čebule
  • začinka
  • poper, sol
  • moka in rdeča paprika za zabelo
  • olje


Priprava:

1 Iz ledvic odstranimo vse žilice in jih narežemo na kockice.
2 V ponvi na olju pražimo nasekljano čebulo, dolivamo vodo, dokler ne razpade.
3 Dodamo ledvičke in nadaljujemo praženje. Če je treba, prilivamo po malo vode in ves čas mešamo. Začinimo.
4 Ko so ledvice kuhane, naredimo prežganje iz olja, moke in rdeče paprike (sladke ali ostre, kakor želimo).
5 Dobro premešamo in postrežemo toplo s pire krompirjem (ali testeninami) in zeleno solato.


Torta iz palačink

Sestavine:

          Testo za palačinke:

  • 2 jajca,
  • 200 g moke,
  • voda ali mleko,
  • sol

    Nadev:
  • 150 g orehov
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 dl mleka


Priprava:

1 Spečemo dvajset tankih palačink.
2 V posebni posodi zmešamo orehe in sladkor.
3 V tortni model nalagamo palačinke in vsako potresemo z mešanico orehov in sladkorja. Sestavljeno torto prelijemo z mlekom in damo v pečico, da se zapeče.
4 Režemo jo na trikotne kose in vsakega potresemo s sladkorjem.

Opomba: To torto lahko naredimo tudi z makom.

Iz priloge Odprta kuhinja!