Sestavine:
- 1 kg svinjskih ledvic
- 500 g čebule
- začinka
- poper, sol
- moka in rdeča paprika za zabelo
- olje
Priprava:
1 Iz ledvic odstranimo vse žilice in jih narežemo na kockice.
2 V ponvi na olju pražimo nasekljano čebulo, dolivamo vodo, dokler ne razpade.
3 Dodamo ledvičke in nadaljujemo praženje. Če je treba, prilivamo po malo vode in ves čas mešamo. Začinimo.
4 Ko so ledvice kuhane, naredimo prežganje iz olja, moke in rdeče paprike (sladke ali ostre, kakor želimo).
5 Dobro premešamo in postrežemo toplo s pire krompirjem (ali testeninami) in zeleno solato.
Torta iz palačink
Sestavine:
Testo za palačinke:
- 2 jajca,
- 200 g moke,
- voda ali mleko,
- sol
Nadev: - 150 g orehov
- 100 g sladkorja
- 50 g sladkorja v prahu
- 2 dl mleka
Priprava:
1 Spečemo dvajset tankih palačink.
2 V posebni posodi zmešamo orehe in sladkor.
3 V tortni model nalagamo palačinke in vsako potresemo z mešanico orehov in sladkorja. Sestavljeno torto prelijemo z mlekom in damo v pečico, da se zapeče.
4 Režemo jo na trikotne kose in vsakega potresemo s sladkorjem.
Opomba: To torto lahko naredimo tudi z makom.
Iz priloge Odprta kuhinja!